LATTIALÄMMITYS

Nereus-lattialämmitys

Lue esite pdf-icon

Huoleton Nereus-lattialämmitys ei näy, mutta se tuntuu. Nereus-lattialämmitys tuo viihtyisyyttä asumiseen. Huoneet pysyvät tasaisen lämpiminä ja vedottomina. Ikkunat voivat ulottua lattiasta kattoon eikä kuumia pattereita ole elämisen ja sisustamisen tiellä. Nereuksesta on pitkäaikaisia hyviä kokemuksia. Se on turvallinen hankkia ja terveellinen käyttää. Nereus antaa talon sisustus- ja rakennus-suunnittelijalle vapaat kädet toteuttaa arkkitehtonisia ratkaisuja.

Tilojen lämpövaatimukset otetaan jo suunnittelu-vaiheessa huomioon, jolloin kokonaisuudesta tulee taloudellinen ja asiakkaan toiveita vastaava. Käyttöönoton yhteydessä järjestelmään tehdään perussäädöt ja annetaan asiakkaalle käytönopastus. Käytössä Nereus ei tarvitse erityisiä huoltotoimenpiteitä.

Taloudellisen Nereuksen lämmönlähteeksi sopivat kaikki energiamuodot: öljy, kaasu, kiinteät polttoaineet, kauko- ja maalämpö sekä sähkö- ja aurinkoenergia. Nereus säästää energiaa, koska tasaisen lämmönjaon ansiosta sisälämpötilaa voidaan laskea 1-2 C astetta ilman, että viihtyvyys vähenee. Tämä alentaa lämmityskustannuksia 5-15 %.

Nereus-lattialämmityksen suunnittelu Nereuksen omat lattialämmityssuunnittelijat ovat laadukkaan ja toimivan Nereus-lattialämmitysjärjestelmän kulmakivi.

Lattialämmitys suunnittelu

Nereuksen kokemukseen luotetaan, sillä Nereus Oy on ansainnut vahvan ja luotettavan edelläkävijän aseman vesikiertoisten lattialämmitysjärjestelmien suunnittelijana ja toteuttajana.

Asiakas saa Nereukselta lattialämmitykseen liittyvän suunnittelun, tuotteet sekä niiden ammattitaitoisen asennuksen avaimet käteen -periaatteella. Nereus Oy:n omien suunnittelijoiden asiakaskohtaisesti toteuttama lattialämmityssuunnitelma ja valtuutettujen Nereus-asentajien suorittama asennus takaavat parhaan kokonaistaloudellisen lämmityksen.

Vesikiertoisessa lämmityksessä koko lattiapinta-ala toimii lämmönluovuttajana, jolloin tarvittava lämmönluovutusteho lattianeliölle on pieni. Lämpö nousee lattiasta ilman liikkeen mukana eli konvektiona sekä suorana lämpösäteilynä, jolloin nämä kaksi lämmönsiirtymistapaa yhdessä siirtävät lämmön kaikkialle huonetilaan ja kaikille muillekin pinnoille.

Nereus-lattialämmityksen suunnittelu alkaa lämmitystehontarpeen kartoituksesta. Tämä on tärkeää, koska asuinhuoneiden välillä voi olla suuria eroja tehontarpeessa johtuen esim. erikokoisista ikkunoista. Erot vaikuttavat huoneiden putkituksiin siten, että suuremman tehontarpeen vaativassa huoneessa käytetään tiheämpää putkitusta. Suuremmissa huoneissa käytetään myös useampaa putkipiiriä, jolloin ikkunoiden edustalle ja seinien viereen ulottuva piiri putkitetaan tiheämmällä asennusvälillä. Näin vedontunnetta ei muodostu. Tavallisesti reuna-alueella on tiheä 75 tai 150 millimetrin putkiväli kun taas keskiosassa käytetään 300 millimetrin putkiväliä.

Kosteiden tilojen tehoksi lasketaan 70-80 W/m2 , jolloin sisälämpötila on + 24 ºC. Kosteiden tilojen lämmitys kannattaa toteuttaa erillisellä shunttauspiirillä, jolloin tilat voidaan pitää lämpiminä myös kesällä muun lämmityksen ollessa suljettuna.

Valmistunut suunnitelma pitää aina sisällään lämpöhäviölaskelmat, piirikohtaiset säätöarvot ja jakotukkien virtaama- ja esisäätöarvot. Lisäksi piirretään lattialämmityskuvat ajanmukaisella CAD-ohjelmalla. Näiden kuvien pohjalta valtuutetut Nereus-asentajat tekevät työmaalla putkituksen. Kuvista jää omat kopiot myös loppuasiakkaalle.

 

jakolaatikot
maalampo-boksit
lattialammitys-boksi
aurinkokeraimet-boksi